top of page

Sociale cohesie & participatie

Transitie:

Stedelijke ontwikkeling

Over de opgave

Er zijn tal van interventies te doen die sociale cohesie & participatie vergroten en de zelfredzaamheid van bewoners doen toenemen. Met een gemeenschappelijke keuken of buurt(moes)tuin en workshops inductiekoken ontwikkelen bewoners nieuwe vaardigheden en leren ze elkaar beter kennen.

Waarde voor een buurt:

€ 580.000

Kosten voor een buurt:

€ 380.000

Meerwaarden

Sociaal

Er zijn tal van interventies te doen die sociale cohesie & participatie vergroten en de zelfredzaamheid van bewoners vergroten. Met een gemeenschappelijke keuken of buurt(moes)tuin en workshops inductiekoken ontwikkelen bewoners nieuwe vaardigheden en leren ze elkaar beter kennen.

Economisch

Sociale cohesie wordt vergroot met een gemeenschappelijke ruimte. Het biedt bewoners ruimte meer activiteiten uit te voeren dan wat in hun eigen huis mogelijk is en verbreedt de horizon.

Ecologisch

Door de verhoogde sociale cohesie kunnen kosten voor vandalisme en verloedering dalen. Tevens biedt een gemeenschappelijke ruimte de mogelijkheid talent te ontplooien wat de kansenrijkheid van mensen vergroot.

Uitgangspunten & Onderbouwing

Per huishouden bedragen de jaarlijkse kosten €500,- en de maatschappelijke baten rond de €750,- bij investeringen in meer sociale cohesie en participatie. Gemiddeld ± 2500 huishoudens per wijk.

Bijbehorende interventies

bottom of page